savjeti

u oblasti menadžmenta (Prof. dr Đuro Mikić)
Viši asistent: doc.dr Mirjana Landika

Moderators: aleksandar, vladimir, dbojan

savjeti

Postby dbojan » Sun Apr 03, 2011 11:48 am

-Prisustvujte predavanjima.

-Ako ne znate gradivo ili nemate zapise sa vjezbi pitajte nekoga za pomoc. Ovde ili na predavanjima. Bilo bi dobro da ne cekate zadnji dan prije ispita/testa, da to ucinite.

-Uradite zadacu
-Zadaca se predaje/pregleda nakon zavrestka oba testa, ili integralnog ispita. Savjetujem vam da uradite zadatke ranije, a ne da cekate kraj predavanja. To ce vam biti dobra priprema za test/ispit. Nije problem ako u pocetku ne znate kako se zadaci rjesavaju, prepisite rjesenja od kolega ili kolegica i obavezno ih provjezbajte. Provjezbajte i zadatke koje ste radili na predavanjima.

-Napisite na kraju knjige formule. mogu vam pomoci. Bilo bi dobro da znate formule, a ove na kraju knjige da koristite samo da se podsjetite, ako zaboravite. Necete imati vremena da gledate svaku formulu na ispitu.

-Vrijeme za rad testa je 45 minuta. Test traje 1 sat, ali trebace vam 15 minuta dok se izdiktiraju! zadaci :). Pisite brzo, i pazite na vrijeme. Test se obicno produzi za 15 min, ali ne mora znaciti da ce tako i biti.

-Uradite prvo zadatke, a ako vam ostane vremena onda uradite i teorijska pitanja. Ako uradite sva teorijska pitanja dobicete max 5 bodova. Zadaci nose 20? bodova ili vise.
User avatar
dbojan
 
Posts: 383
Joined: Mon Feb 14, 2011 9:01 pm

Return to Statističke metode

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron